Info

Ekonomi PÅ RIKTIGT med Charlie & Mathias

”Ekonomi PÅ RIKTIGT med Charlie & Mathias” är en podd om vardagsekonomi för vanliga människor - på riktigt. Med en varm och avslappnad ton, där samtalet snarare än expertsvaren står i centrum, blandar de udda gäster och stora ämnen inom vardagsekonomi på ett intressant, roligt och begripligt sätt. Podden kommer att hjälpa lyssnarna att spara pengar och bli mer insatta och trygga i sina köpval, inför stora som små beslut. Ämnena kommer att variera och vara både breda och smala. Målgruppen för den här produkten är bred. Den ska tilltala alla som vill ha en fungerande vardagsekonomi och mer pengar på fickan, samtidigt som det ska vara en varm och underhållande podcast. Som att ha en kompis i örat.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2021
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February


All Episodes
Archives
Now displaying: 2018
Dec 25, 2018

Leif jobbar som översättare och författare. Vi pratar böcker förstås och om när man kan kalla sig författare. Hur går det till att översätta en roman? Hur lång tid tar det? Detta och mycket mer hinns med i veckans avsnitt!

 

Dec 18, 2018

Häng med på en osannolik och annorlunda historia om hur Kristofer grundade det framgångsrika champagnehuset "Hatt et söner". 

Dec 11, 2018

"I oktober 2013 packade jag 3 väskor, hyrde ut min Stockholmslägenhet och flyttade in hos min bror några kvarter bort. Jag behövde börja om från noll och hade ingen aning om var jag skulle börja. Jag hade på 6 år bytt jobb inte mindre än 7 gånger, flyttat 14 gånger mellan 3 olika städer och blivit sjukskriven för utmattning 2 gånger på kort tid."

Dec 4, 2018

Vi pratar ekonomi och hur man jämför priser på tex bolån och kaffe.

Nov 27, 2018

Tillsammans med juristen Frida Treschow har Shoka Åhrman skrivit om de viktigaste privatekonomiska och juridiska besluten man behöver ta för att bygga upp en trygghet. En trygghet de menar att många - framför allt kvinnor och unga - saknar. 

Vi pratar privatekonomi med Shoka Åhrman denna vecka.

Nov 20, 2018

Sharon Lavie är utbildad ekonom och kommer närmast från Konsumentverket i Karlstad där hon var utbildningsansvarig inom konsumenträtt och ekonomi. Nu jobbar hon som familjeekonom på Ikano Bank.

Vi pratar helt enkelt familjeekonomi. Missa inte!!

Nov 13, 2018

Alexander är ursprungligen från Arboga men har bott större delen av sitt liv i Göteborg. Som så många andra duktiga sommelierer så började han sin bana i köket – Jag gick kockskolan på gymnasiet men tröttnade snart på att stå ensam i ett kök och sökte mig ut i baren. Där växte mitt dryckesintresse vilket gjorde att jag utbildade mig till sommelier. Idag jobbar Alexander på Nook i Stockholm. 

Nov 6, 2018

Anders är just nu aktuell med "Allt för Sverige" på SVT.

Vi pratar om uppväxt, karriär och ekonomi. Mångsysslare är förmodligen en underdrift när det gäller Anders Lundin. Missa inte veckans härliga avsnitt!

 

Oct 30, 2018

Clara Herngren är sedan 2005 gift med Felix Herngren och har tre barn med honom samt en son i ett tidigare förhållande.

I samband med utbildning i samtalsterapi för bonusfamiljer fick hon idén till TV-serien Bonusfamiljen som hon skapat tillsammans med Calle Marthin samt Felix och Moa Herngren. Hon utsågs till Årets bonus-mama 2017 av livsstilsmagasinet Mama.

Oct 22, 2018

Johan Söör var MTR Express första VD och under fem år ansvarig för att bygga upp och leda Osnabbtågsoperatören. I sin bok Nya spår på gamla räls delar han med sig av erfarenheter av avregleringen av den svenska tågtrafiken.

 

Oct 16, 2018

Detta är en inspelning från ett liveevent i Nyköping. 

Vi pratade med Joakim Söderin, som är revisor på Grant Thornton i Nyköping.

Han menar bland annat att alla barn borde ha ett eget aktiebolag...

Missa inte veckans avsnitt.

Oct 8, 2018

På bara några år har intresset för bitcoin och andra kryptovalutor ökat lavinartat. Det finns i dag över 1 500 olika coins och tokens samt en mängd handelsplatser. Men vad är egentligen kryptovalutor, hur kan du tjäna pengar på dem och vad behöver du tänka på?

Oct 1, 2018

Eva träffade en man hon ville förvekliga sina drömmar med. Ett husprojekt och massa lögner senare upptäcker hon att alla besparingar är försvunna.

Sep 24, 2018

Vi fortsätter besvara era frågor!

Sep 17, 2018

Höstrensning! Ställ inte bara undan utemöblerna och lägg bort sommarkläderna. Lägg några timmar på att kolla upp din ekonomi. Tusenlappar att spara!

Sep 11, 2018

Vår favorit-vardagsekonom Magnus Hjelmér hjälper oss at svara på lyssnarnas frågor.

 

Sep 4, 2018

Hej då trygga, fasta anställning.  Välkommen in arbetsmarknad där korta inhopp är vardag.

På plussidan står frihet och personlig utveckling. Men det kräver att du vässar dig.

Vi har pratat morgondagens arbete med Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin.

Veckans avsnitt är ett samarbete med Tara, magasinet med mer insida.

Aug 27, 2018

Blir Elisabeth Svantesson Sveriges nästa finansminister? Vad tänker hon om vardagsekonomi? Vi pratar om detta, framtid, visioner och om mycket annat!

 

Aug 21, 2018

Andra Farhad har byggt sin framgång på Instagram-kontot och plattformen Börhajen. Syftet är att utbilda människor i aktiekunskap genom gratis kurser som finansieras genom sponsorer. Hon listas på plats nummer 11 av 101 supertalanger i Veckans Affärer och Företagarna rankar henne som en av landets mest lovande unga företagare.

Morgonen den 11 maj 2017 kommer hon aldrig att glömma. Då upptäcker hon ett maskinskrivet papper med dödshot i sin brevlåda. Någon har tagit reda på hennes adress, trots att hon inte är skriven på den, tagit sig förbi portkoden och lämnat hotet i hennes brevinkast.

"Jag vet var du kommer att vara nästa torsdag. Jag kommer att döda dig och stycka dig i bitar”, står det på lappen.

Aug 13, 2018

Arturo har i ett tidigare avsnitt pratat om amorteringskravet.

Har hans profetior slagit in? Vad har hänt sedan sist?

Vi pratar bostadsrättsföreningar och hur ekonomin påverkas beroende på hur belånad föreningen är.

Missa inte veckans avsnitt. Du kan spara pengar på att lyssna!

Aug 7, 2018

Vi pratar ekonomi och psykologi i veckans avsnitt.

Varför kan man springa runt halva stan för att hitta ett par löparskor billigt, och samtidigt dra sig för att lägga om bolånen?

Christina har en master i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelor i psykologi från Swinburne University och drev tidigare en ekonomiblogg.

Jul 30, 2018

Birgitta Kimber är doktor i folkhälsovetenskap. Hennes specialitet är tonåringar och deras psykiska hälsa. Vi pratar om uppfostran, känslor och ekonomi. Missa inte!

Jul 23, 2018

Våra fruar, Malin och Andrea är med oss och pratar om vad i podden som gjort intryck senaste året. Hur har det påverkat oss? Ha en fortsatt fin sommar!

Jul 16, 2018

Vi pratar spel och dobbel med pokerskribenten Erik Rosenberg. 

Vilka spel ska man undvika? Kan man leva på att spela? 

Vi pratar också om beroende och risker.

Mycket nöje! 

Jul 9, 2018

Anna Dahlbäck och Amanda Colldén driver den populära podden "Alla Våra Ligg". Vi pratar ekonomi och sex... Fast kanske mest om entreprenörskap och om hur man kan leva på en podd. Det blir både skratt och tårar. Missa inte!! 

 

1 2 3 Next »